sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Valmennus 4.9

Tänään oli siis Taluksen Anniinan valmennus, johon menin Kassulla. Luvassa oli siis kouluilua. Koitettiin taas niveliä Kassulle, ja ne toimi itseasiassa tosi hyvin.

Kaikki kuvat (C): Johanna Laakso!

Aloitettiin valmennus kevyellä ravilla, ja Anniina ensiksi katsoi ihan miten Kassu liikkui, ja siitä sitten alettiin taivuttelemaan. Kassu oli tosi jäykkä, tosin se on ihan ymmärrettävää, kun on ollut tosi kevyellä käytöllä. Kaspa kyllä taivutti hyvin  kaulaa, ja kulki välillä nätisti pyöreänä, mutta jäi niskasta tosi jäykäksi. Tuota niskan jäykkyyttä yritettiin korjailla, tosin se ei oikein onnistunut.


Kun oltiin ravailtu, otettiin laukkaa. Siinäkin Anniina vain katsoi miltä laukka näyttää, jonka jälkeen alettiin lyhentämään sitä, ja samalla yritettiin saada se sopivan aktiiviseksi. Se oli melko haastavaa, kun Kassu meinas aina laskea raville, tai sitten se ei vain onnistunut. Välillä tuli ihan kivoja pätkiä, mutta välillä Kaspa laukkas melko pitkänä. Laukattiin myös toiseen suuntaan, jonka jälkeen käveltiin.

Miten ihmeesä pidän tuota jalkaa, 
ei siis ollut kyllä noin lyhyet jalustimet :D

Anniina kehui Kassun laukkaa, kuulemma kivan tahdikasta ja nätin näköistä kun sain sen aktiivisemmaksi. Kassusta se muutenkin sanoi, että nätin näköinen poni, ja kehui, että kulkee jo pätkittäin tosi kivasti.


Käyntien jälkeen alettiin tulla sitä koulurataa (Helppo C:1) pätkissä. Aloitettiin alkutervehdyksestä, jonka jälkeen lävistäjälle ja lävistäjällä askeleenpidennys keventäen. Lävistäjän jälkeen taas alkutervehdys, lävistäjä toiseen suuntaan jne..

Kassu pysähtyi tosi pehmeästi aina siihen alkutervehdykseen, ja sitä Anniina kehuikin. Kulmiin Anniina käski ottaa vielä aktiivisemman ravin, että askeleenpidennys lähtis sitten paremmin käytiin. Askeleenpidennykseen Kassu lähti kuulemma kivasti pllkemaan, mutta hyytyi ennen loppua, eli Anniina muistutti mua pitämään sen hyvin päällä.


Kassu kulki aika pitkänä kokoajan, välillä saattoi vähän hakeutua muotoon, mutta pää sitten nousi viimeistään siinä askeleenpidennyksessä.

Tuon jälkeen käveltiin välikäyntejä, ja samalla kokeiltiin avotaivutusta. Se onnistui ihan ok, kunhan muistin taivuttaa kunnolla ja pitää sisäphkeen lähellä. Samalla saatiin jotenkin se niskakin vähän myötäämään sieltä, ja sittenhän Kassu kulkikin tosi hienosti! Anniina harmittelikin. kun siinä radassa ei ole ollenkaan käyntiä.


Tuon jälkeen tultiin se koko rata. En nyt ala yks vaihe kerrallaan selittämään, mutta siis koko rata meni kokonaisuudessaan ihan hyvin, alussa se kulki ravissakin melko nätisti pyöreänä, mutta sitten se muoto hävisi jossain vaiheessa sieltä, kun itse en keskittynyt kunnolla. Taas Anniina kehui meidän pysäytyksiä ja askeleen pidennyksiä. Laukka osuudetkin meni ihan ok.


Tultiin rata vielä toisen kerran, nyt ilman raippaa. Tää rata meni huomattavasti huonommin, Kassu jumitti yhdessä kulmassa jotain possuilemaan. Askeleenpidennykset meni nyt kans vähän huonommin, mutta kuitenkin ihan ok, en siis saanut Kassua tarpeeksi eteen, tai sitten se lähti liikaa eteen, ja näytti kiireiseltä. Pysäytykset onnistui taas hyvin.



Kotiläksyksi kunnon taivutteluja ja laukan kokoamista. Ja verryttelyyn Anniina antoi sen verran vinkkejä, että ottaa nopeasti ravin ja laukan hyväksi, jonka jälkeen yrittää saada se käynnissä hyväksi. Ja siitä Anniina vielä sanoi, että kisoihin kannattaa sitten ottaa kaksi luokkaa, ettei se yks luokka menis niin huonosti sen jäykkyyden takia.

Eli kisat on siis 17.9 Oulaisissa, joissa siis mennään verryttelyksi käynti-ravi ja toisena sitten se Helppo C:1 :)

Mitäs tykkäsitte postauksesta ja kuvista? :)


9 kommenttia:

  1. Upeita kuvia ja huolellisesti kirjoitettu selkeä tekstinen postaus. Huomaa, että panostaa blogiisi. 💕👍🏻

    VastaaPoista
  2. Yhdyn Elinan kommenttiin!😊⬆

    VastaaPoista
  3. Voi että mikä postaus🙈 Sujuvaa tekstiä ja virheitä 0! Niin ihana blogi ja ansaitut seuraajat❤

    VastaaPoista
  4. Voi että miten hieno blogi tämäkin on! Sä ratsastat tosi nätin näköisesti, ja kirjoitat moitteettomasti. Liityn heti kun saan siihen mahdollisuuden... :D

    Mun blogi → kakskorvaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon koko kommentistasi!♥ Mä tykkään myös sun blogista, kirjotat niin ihanalla tavalla♥

      Poista

Kommentoithan asiallisia kommentteja.. :)