keskiviikko 10. elokuuta 2016

Valmennus 4.8

Oli tarkoitus tehdä ostosten esittely, mutta en ostanut muutakuin yhden hupparin ja karkkia laivalta :D

Joten ajattelin että kirjoittelenpa sittenkin torstain valmennuksesta!

Torstaina oli siis Anniina Taluksen estevalmennus Jojolla. Valmennus alkoi neljältä (16) ja kesti 45 minuuttia.

Tallilla oltiin kolmen aikoihin, ja lähdin heti tarhoille päin Jojoa hakemaan. Vastassa portilla olikin super ihana Jojo hörisemässä mulle! :) Talutin talliin ja harjasin huolella, jonka jälkeen laitoin heti este satulat ja suitset sille päälle. Laitoin riimun suitsien päälle ja kävin vielä autolla varustamassa itseni. Unohdin mun turvaliivin kotiin, joten mulla oli vaan kypärä ja hanskat + avuksi esteraippa.


Kentällä äiti oli jo laittamassa puomeja ja tolppia, niin menin kuitenkin avuksi vielä kantamaan. Jojo jäi yksin tyytyväisenä seisomaan portille (kentän sisäpuolelle siis :D ). Pitkälle sivulle tuli kaks estettä, en yhtään muista paljon väleihin tuli. Lyhyelle sivulle tuli ravipuomit, väleihin metri. Sitten lävistäjälle tuli myös pysty ja kavaletti. Samoin myös keskelle kenttää kavaletti.

Kun saatiin esteet valmiiksi, mä nousin kyytiin ja äiti haki kameran. Kävelin jonku aikaa, kunnes Anniinakin tuli kentälle. Anniina käski mun ravata, ja se itse laitteli esteitä sopivan korkuisiksi ja hiukan siirteli. Ravissa tein paljon voltteja ja siirtymisiä. Taivuttelin myös paljon, ja keskityin siihen, että saisin Jojoa liikkumaan reippaasti, oli aika laiskalla tuulella.. :D Kun äiti ja Anniina sai esteet oikein, Ansku otti mut ympyrälle, jossa oli ne ravipuomit melko pitkillä väleillä. Ravin piti olla pitkää, reipasta ja lennokasta, jota mun oli tosi vaikea pyytää kun kokoajan piti naputtaa pohkeilla. Välillä tuli parempia pätkiä, välillä niitä huonompia.


Ravattiin myös toiseen suuntaan. Sinne meni vähän paremmin, ja kun sain ponin liikkumaan, meni tosi hyvin! 


Kerran Anniina käski ottaa ohjat yhteen käteen ja raipalla vähän napakammin, ja se kyllä auttoi, tai ainakin musta tuntui siltä. Anniina joutui muistuttelemaan mun alapohkeen paikasta kokoajan, se siis meinaa aina lähtä valumaan eteenpäin, mutta nyt alan tajuamaan sen paikan :D

Ravien jälkeen puomit laitettiin laukkapuomeiksi, ja tultiin laukassa, ympyrään lisättiin puomejen lisäksi myös se keskellä kenttää oleva kavaletti. Tarkoitukena oli siis taas pitkä ja tarmokas laukka, joka aluksi oli taas hakusassa.


Jojo ei ollut aluksi taaskaan yhtään innostunut ja mun alapohje seikkaili taas ihan väärissä paikoissa. Anniina naureskeli Jojon käytöstä :D Kuulemma kunnon ''ponitamma päivä'' :D Lopussa Jojo laukkas jo ihan hyvin.


Ja toiseen suuntaan meni jo tosi hyvää tasasta  vauhtia! Mun alapohjekkin alkoi tähän suuntaan pysymään hiukan siellä oikealla paikalla, ei kuitenkaan ihan vieläkään, mutta uskon että kyllä se siitä.



Enempää kuvia mulla ei oo koska alkoi satamaan, joten joudun laittaan nyt sitten jotain ihan muita kuvia.

Kuitenkin, tuon tehtävän jälkeen saatiin kävellä hetki, ja vitsit olin jo ihan poikki! Käveltiin jonkun aikaa ja Anniina laski esteitä vielä vähän, koska Jojo oli niin laiskalla tuulella. 
Aloitettiin menemällä toisessa päässä ympyrällä yhtä pystyä, taas tarkoitukena reipas laukka ja hyvä hyppy. Laukka oli taas hiukan laiskan puoleista, mutta hypyt onnistui. Pikkuhiljaa Jojokin innostui, ja toiseen suuntaan meni jo tosi hyvin, lukuunottamatta muutamaa hyppyä.

(C): Jenni


Tehtävä jatkui niin, että saman pystyn jälkeen jatkettiin samalla tavalla ympyrällä, mutta tultiin se kentän keskellä oleva kavaletti myöskin, ja Anniina nosti sitä pystyä, oli ehkä 70cm. Tämä meni jo tosi hyvin, ja Jojo imi sopivasti esteelle ja alkoi herkistymään pohkeellekin. Hieman oli ongelmia tulla se kavaletti keskeltä, mutta onnistuttiin myöskin. Toiseen suuntaan meni myös hyvin, taas muutamia huonompia hyppyjä, kun toin huonosti esteelle.

(C): Jenni

Välissä taas käveltiin ja kerättiin voimia seuraavaan tehtävään. Taas tultiin se sama pysty, mutta siitä jatkettaisiin kaarevasti esteille jotka olivat siinä lävistäjällä. Esteet oli noin 80cm, paitsi se keskimmäinen oli edelleen se kavaletti.

Kun saatiin käveltyä ja olin siirtymässä raviin, niin Jojohan ampaisi heti kunnolla liikkeelle, äiti ja Anniina nauro, kun ensin poni ei meinaa liikkua, ja sitten lähdetään heti kunnolla :D Tätä tehtävää oli tosi mukava tulla, kun ponia ei tarvinnut kokoajan patistaa eteen, vaan pystyi keskittymään siihen omaankin ratsastukseen. Tultiin parikin kertaa, kunnes siitä tehtävän jälkeen piti jatkaa sinne keskelle kenttää olevalle kavaletille ja tehdä laukan vaihto, joka onnistuikin yllättävän hyvin!

Tuo sama tehtävä mentiin vielä kerran, ja lopetettiin sitten. Käveltiin hetki jonka jälkeen sitten rennot loppuravit, Jojo meni tosi hyvin eteen ja alas!

Tällainen tälläkertaa, tän kirjoittamisessa ja julkaisemisessa meni melko kauan :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisia kommentteja.. :)