maanantai 18. heinäkuuta 2016

Ratsastus 17.7

Eilen siis kävin ratsastamassa Jojolla! Tässä postauksessa jonkin verran kuvia, ja kaikki (ellei muuten mainita) kuvat on ottanut Milja Piukkala! :) Miljan blogiin tästä

Milja siis tuli meille noin 11.30. Oikeastaan heti päästiinkin lähtemään kohti Sieviä! Matkalla ei pysähdytty missään, vaan päästiin ihan suoraan tallille. Noin 45min ajomatkan jälkeen oltiin perillä ja mentiin heti talliin. Jätin mun tavarat siihen lattialle niin, ettei ne ollut edessä ja mentiin heti hakemaan Jojoa.

Kun saatiin Jojo talliin, niin alettiin heti harjaamaan ja varustamaan sitä. Jojo oli yllättävän puhdas, kun yleensä se on ihan likainen. Kun saatiin Jojo valmiiksi, laitoin omat kamppeet ja lähdettiin kentälle.

Kentällä kävelin hetken, kunnes aloin ravaamaan. Menin kahdeksikolla, ja siinä missä suoristetaan, oli puomi. Jojo oli tosi mato, joten sitä sai ihan kunnolla työstää eteenpäin. Just eilenhän ne kannukset jäi kotiin..


Mentiin tuota tehtävää jonkun aikaa. kunnes jatkoin ihan uralla. Tein sillain, että pitkillä sivuilla mahdollisimman pitkää ja nopeeta ravia, ja lyhyillä sivuilla mahdollisimman pientä ja hidasta. Se onnistui ihan hyvin, vaikka aluksi Jojo yritti aina pitkillä sivuilla nostaa laukan. Parin kokeilun jälkeen se onnistui jo ihan hyvin, joten vaihdettiin suunta. Toiseen suuntaan sitten samalla tavalla, mutta ehkä vähän paremmin.

Ravien jälkeen otin laukat. Laukassa tein samalla tavalla kuin ravissakin, pitkillä sivuilla täysiä, ja lyhyillä sivuilla kiinni. Jojo meni tuon tehtävän tosi hyvin, tää tais olla sille tuttua hommaa :D Tein tämänkin molempiin suuntiin, ja sitten kävelin.

Parin käynti kierroksen jälkeen otin vähän ravia. Ravissa tulin sitä samaa kahdeksikkoa kuin alussa. Kun olin ravannut hetken, nostin laukan. Laukassa menin siinä samalla kahdeksikolla, tarkoituksena oli siis vaihtaa laukka.


Sehän ei sitten onnistunut niinkuin piti :D Jojo vaihtoi aina ristilaukalle, tai ei vaihtanut ollenkaan. Noin kävi aika monesti, mutta sitten onnistuttiin parikin kertaa, joten kehuin ja annoin olla. Kävelin taas jonkun aikaa, jonka jälkeen vaihdoin suunnan ja tulin sitä samaa kahdeksikkoa. Taas Jojo vaihtoi aina ristilaukalle, mutta kun onnistuttiin, niin annoin jo olla.


Käveltiin sen aikaa, ettei Jojo enää puuskuttanut. Otettiin satula pois ja aloin tekemään loppu verkkoja. Jojo tekee nykyään sitä, että kun on pitkät ohjat ja alkaa lyhentämään niitä, niin se kiskaisee pään alas. En kuitenkaan tällä kerralla tippunut siitä, pari kertaa aiemmin olen (ilman satulaa siis).


Jojo eka kulki vaan pää ylhäällä, vaikka ois saanut venyttää alaskin. Lopussa se kuitenkin venytti ihan kunnolla.


Ravien jälkeen otin käynnin ja kävelin hetken. Tuon jälkeen lähdettiin talliin ja laitettiin Jojo pois.

Tähän loppuun vielä pari kuvaa meidän koirista! :)

Aino
(C): Minä

Hilla
(C): Minä

Aino
(C): Minä

Minä ja Aino
(C): Milja Piukkala 



2 kommenttia:

Kommentoithan asiallisia kommentteja.. :)